top of page

Strong≠thenewskinny

Strong is zeker sexy. Super sexy! Maar ik denk niet dat sterk het ‘nieuwe’ sexy of skinny is. Ik vind dat ‘sterk zijn’ niet de maatstaf moet zijn of worden om sexy te kunnen zijn. Natuurlijk kan sterk zijn wel heel erg sexy zijn, maar is datgene wat sexy is niet gewoon het bijproduct van sterk zijn zoals kracht, zelfvertrouwen, empowerment, trots? #Strong≠thenewskinny

Het is vooral belangrijk dat je gewoon goed in je vel zit en je zeker voelt. Strong is daarom not the new skinny maar je mooi voelen, zelfverzekerd zijn en je échte gezondheid is waar het om draait. Maar wat is nou precies gezondheid? Gezond zijn is de balans vinden tussen eten wat goed voor je lijf is en wat lekker is. Gezond zijn is kunnen leven zonder dat je de hele dag bezig bent met wat je gaat eten, wanneer en of je wel genoeg kunt bewegen. Gezond zijn is sporten omdat het goed voor je is en je het lekker vindt. Gezond zijn is er niet continu mee bezig zijn! Sporten en gezond eten is goed maar laten we er niet in doorslaan. Denk ook aan de beweegredenen achter de doelen die je wilt behalen. Er ligt een hele dunne lijn tussen bewust en gezond leven en obsessief en dwangmatig met je lichaam en voeding bezig zijn. Vraag jezelf af of deze maatregelen de kwaliteit van jouw leven bevorderen, of dat deze alleen maar als cosmetisch doel dienen.



"Strong is daarom not the new skinny maar je mooi voelen, zelfverzekerd zijn en je échte gezondheid is waar het om draait."



‘Strong is the New Skinny’ heeft gezorgd voor een paradigmashift: Het schoonheidsideaal is veranderd. Waar het eerst ging om zo slank mogelijk te zijn en zo min mogelijk te eten, zijn jonge vrouwen nu bewust bezig met sport en voeding. Ik vind het een verbetering ten opzichte van het graatmagere modellentijdperk, maar het is nog steeds niet wat je een ideale situatie noemt. We zijn het probleem namelijk gewoon aan het verschuiven. Vrouwen proberen nu nog steeds aan een schoonheidsideaal te voldoen, alleen deze heeft nu spieren. Vrouwen kunnen niet allemaal hetzelfde lichaam hebben. Er zijn dunne vrouwen, grote vrouwen, gespierde vrouwen, lange en kleine vrouwen. Vrouwen met veel rondingen of weinig. En alles ertussenin. Er is niets mis met een stevig lichaam te hebben. Of een gespierd. Of een slank. Er is niet iets wat beter is als het andere. Strong, sexy en skinny. Deze woorden kunnen bestaan in elke combinatie, of volledig en onafhankelijk van elkaar. Er is niet één juist schoonheidsideaal en we hoeven niet één lichaamstype te kleineren en het andere te vieren.



Wat vind jij hiervan? Ben je het met me eens, of juist niet? Tell me!



-XOXO- Kirsten







Follow #SitNS

MADE BY KIRSTEN
WITH LOVE

MY VIDEOS

SUBSCRIBE
VIA EMAIL

RECENT POSTS

MY PAPER ABOUT STRONG IS THE NEW SKINNY

bottom of page